Nemate knjiga u vašoj korpi SrpskiСрпскиEnglish

Potkivanje jaja

Natrag

Autor Miljojković, Radomir
Oblast esejistika / lepa književnost
Biblioteka Odsjaji
Datum objavljivanja 28.09.2022.
Format 20 x
Težina 374
Broj strana 352
Cena 2500din / 23.81€
Povez Meki
Pismo Ćirilica
ISBN 978-86-7543-425-2

Композиција романа осмишљена је на изузетан начин. Свако поглавље је попут елиптичне реченице, на први поглед без извесних елемената који су, уствари, присутни на једном вишем плану! И свако поглавље понаособ, као и кад је уланчано са другима, тече, опет у виду елипсе, ка тачки заједничког исходишта. Елиптични роман! Роман-елипса!

Ликови су изграђени у савршеној пропорцији, како  са композицијом, тако и са реално сагледаном способношћу читаоца да их перципира и емотивно се одреди према њима.Сваком од јунака дат је идеалан простор, што их, уз мајсторске потезе „кичице“ при осликавању ликова (од „кроки“ стила, преко карикатуре, до манира каквог импресионисте),  чини невероватно живима и јасно видљивима.

Језик је, такође, део  приче о животности ликова. И не само језик којим они говоре (а који је на неколико места бриљантан!), већ можда пре – језик приповедача, језик којим проговарају унутрашњи светови јунака, њихове неизречене мисли. Управо то што они НЕ ИЗГОВАРАЈУ, чини их можда више живима и препознатљивима, од онога што су у роману изрекли.

На безброј места читалац ће, потпуно неочекивано, наићи на чисту емоцију, на сјајне метафоре, на до перфекције избрушено пишчево лирско перо! Роман у целини  јесте, у ствари, лирски, што је запањујућа спознаја до које се  долази тек након његовог читања!

 

(Из рецензије Милене Алексић)


Sadržaj         Dodaj u korpu


Od istog pisca: 

 

© Izdavačka knjižarnica Zorana Stojanovića