Nemate knjiga u vašoj korpi SrpskiСрпскиEnglish

Zaljubljeni Sokrat: Sokratova i Alkibijadova priča

Natrag

Autor Ricl, Marijana
Oblast filozofija
Biblioteka Sinteze
Datum objavljivanja 12.08.2021.
Format 24 x 16
Težina 700
Broj strana 591
Cena 3500din / 33.33€
Povez Meki
Pismo Latinica
ISBN 978-86-7543-403-0

Zaljubljeni Sokrat: Sokratova i Alkibijadova priča bavi se najsjajnijim periodom atinske istorije i kulture i dvema figurama koje se uzdižu iznad svih ostalih na kulturnom i političkom planu tadašnje Atine – Sokratom i Alkibijadom.

Ovaj divljenja vredan rukopis rezultat je višegodišnjih interesovanja i istraživanja prof. dr Marijane Ricl o atinskom mudracu Sokratu, njegovom životu i njegovoj misli i načinima kako je ona predstavljena kod njegovih neposrednih učenika i potonjih poštovalaca i tumača.

S obzirom na svu zanimljivost i značaj prezentiranog izvornog materijala i visok kvalitet njegove obrade i stručnog komantara, knjiga o Sokratu i Alkibijadu znatno doprinosi razrešenju nekih škakljivih i provokativnih pitanja kojima se naučnici i filozofi bave već vekovima, ali takođe i boljem razumevanju antičke grčke kulture i misli uopšte. Zato će, nema sumnje, biti korisna kako stručnjacima, tako i široj publici zainteresovanoj za staru istoriju i filozofiju. Ukratko, knjiga za 21. vek koja svedoči o jednom prijateljstvu skovanom, slavljenom i osuđivanom još u 5. veku pre naše ere!


Sadržaj         Dodaj u korpu 

 

© Izdavačka knjižarnica Zorana Stojanovića