Немате књига у вашој корпи SrpskiСрпскиEnglish

Заљубљени Сократ: Сократова и Алкибијадова прича

Натраг

Аутор Рицл, Маријана
Област филозофија
Библиотека Синтезе
Датум објављивања 12.08.2021.
Формат 24 x 16
Тежина 700
Број страна 591
Цена 3500дин / 33.33€
Повез Меки
Писмо Латиница
ИСБН 978-86-7543-403-0

Заљубљени Сократ: Сократова и Алкибијадова прича бави се најсјајнијим периодом атинске историје и културе и двема фигурама које се уздижу изнад свих осталих на културном и политичком плану тадашње Атине – Сократом и Алкибијадом.

Овај дивљења вредан рукопис резултат је вишегодишњих интересовања и истраживања проф. др Маријане Рицл о атинском мудрацу Сократу, његовом животу и његовој мисли и начинима како је она представљена код његових непосредних ученика и потоњих поштовалаца и тумача.

С обзиром на сву занимљивост и значај презентираног изворног материјала и висок квалитет његове обраде и стручног комантара, књига о Сократу и Алкибијаду знатно доприноси разрешењу неких шкакљивих и провокативних питања којима се научници и филозофи баве већ вековима, али такође и бољем разумевању античке грчке културе и мисли уопште. Зато ће, нема сумње, бити корисна како стручњацима, тако и широј публици заинтересованој за стару историју и филозофију. Укратко, књига за 21. век која сведочи о једном пријатељству скованом, слављеном и осуђиваном још у 5. веку пре наше ере!


Садржај         Додај у корпу 

 

© Izdavačka knjižarnica Zorana Stojanovića