Nemate knjiga u vašoj korpi SrpskiСрпскиEnglish

Philosophia naturalis

Sortiranje po:

A | I | O | P | R | S | Sve


Nova biblioteka Izavačke knjižarnice Zorana Stojanovića, Philosophia naturalis ima za cilj da, pokaže na koji je način nauka i čitava civilizacija, kroz svoj napredak menjala našu sliku sveta. Ovaj napredak ćemo pratiti kroz originalne tekstove, počevši od revolucionarne Kopernikove tvrdnje iznete u Kretanju nebeskih sfera da zemlja kruži oko sunca, preko isto toliko revolucionarnih dostignuća kvantne mehanike pa sve do današnjih otkrića iz oblasti astro-fizike, astro-biologije, itd. Sva ova otkrića, drastično su promenila shvatanje o našem položaju u poretku stvari. Ponekad se do njih dolazilo sporo i postepeno a često i ogromnim skokovima, koji su važili za prekretnice u nauci doba u koje se do njih dolazilo. Cilj ove edicije je da posveti pažnju upravo takvim, značajnim prekretnicama u oblasti prirodne nauke i filozofije.

Do sada su u okviru biblioteke Philosophia naturalis objavljene dve knjige: Nils Bor, Atomska fizika i opis prirode i F.V.J. Šeling, Prvi nacrt filozofije prirode. Ove godine je planirano da u okviru nje izađu bar još četiri dela i to: Nikola Kopernik, O kretanju nebeskih sfera; Galileo Galilej, Dijalozi posvećeni dvema novim naukama; Džon D. Barouz, Beskonačna knjiga i Piter Ulmšnajder, Inteligentni život u kosmosu.
Inteligentni život u univerzumu

Ulmšnajder, Piter


Oblast: nauka / filozofija nauke
Biblioteka: Philosophia naturalis
Datum objavljivanja: 21.07.2011.
Cena 2800 din / 26.67€

Ovim pristupom, Inteligentni život u univerzumu postiže dva vredna cilja. Najpre, on predstavlja svojevrsno ažuriranje klasične knjige na ovu temu, remek-dela velikog ruskog...

dalje...1

 

 

© Izdavačka knjižarnica Zorana Stojanovića