Немате књига у вашој корпи SrpskiСрпскиEnglish

Philosophia naturalis

Сортирање по:

A | I | O | P | R | S | Све


Нова библиотека Изавачке књижарнице Зорана Стојановића, Philosophia naturalis има за циљ да, покаже на који је начин наука и читава цивилизација, кроз свој напредак мењала нашу слику света. Овај напредак ћемо пратити кроз оригиналне текстове, почевши од револуционарне Коперникове тврдње изнете у Кретању небеских сфера да земља кружи око сунца, преко исто толико револуционарних достигнућа квантне механике па све до данашњих открића из области астро-физике, астро-биологије, итд. Сва ова открића, драстично су променила схватање о нашем положају у поретку ствари. Понекад се до њих долазило споро и постепено а често и огромним скоковима, који су важили за прекретнице у науци доба у које се до њих долазило. Циљ ове едиције је да посвети пажњу управо таквим, значајним прекретницама у области природне науке и филозофије.

До сада су у оквиру библиотеке Philosophia naturalis објављене две књиге: Нилс Бор, Атомска физика и опис природе и Ф.В.Ј. Шелинг, Први нацрт филозофије природе . Ове године је планирано да у оквиру ње изађу бар још четири дела и то: Никола Коперник, О кретању небеских сфера; Галилео Галилеј, Дијалози посвећени двема новим наукама ; Џон Д. Бароуз, Бесконачна књига и Питер Улмшнајдер, Интелигентни живот у космосу .
Интелигентни живот у универзуму

Улмшнајдер, Питер


Област: наука / филозофија науке
Библиотека: Philosophia naturalis
Датум објављивања: 21.07.2011.
Цена 2800 дин / 26.67€

Овим приступом, Интелигентни живот у универзуму постиже два вредна циља. Најпре, он представља својеврсно ажурирање класичне књиге на ову тему, ремек-дела великог руског...

даље...1

 

 

© Izdavačka knjižarnica Zorana Stojanovića